Maanantait ei oikein oo mun päiviä...eikä Veikan... eikä oikein Mammankaan.

Tää maanantai alko erityisen huonosti... sain eilen illalla ihanan poroherkun. Eli siis paahdettua poron selkärankaa. Mun yks ehdottomista suosikeista! Kyllä se Mamma mulle huuteli, et "ÄLÄ HOTKI"... Joo joo!

No taisin sit kuitenki vähän hotkia... Tänään aamulla tuli pikkusen puklua... Ups!

Ensin olkkarin matolle ja sit toinen pikku-puklu vielä sohvalle. Ups!

Arvatkaa kymmenen kertaa, oliko Mamma tyytyväinen!? NO EI!

Se sitte kiukkusena, pikkasen vielä unessa alko jynssäämään mattoa ja sohvaa... Ja motkotti samalla, että "Miks helvetissä pitää mennä sohvalle oksentamaan?!" No en mä tiiä! Sinne mä oon aina menny puklaamaan...ihan pennusta asti. Mamma sai mun pikku-puklut siivottua ja lähettiin aamulenkille. Se oli koko lenkin niin kiukkunen, et mäkin ajattelin varmuuden vuoks käyttäytyä mahdollisimman nätisti... En syöny yhtään käpyä tai keppiä... en edes yhtään heinää, vaikka ne oli ihan ihanan houkuttelevia aamukasteessa...

Kyllä se siitä rauhottu, Mamma siis. Suihkun jälkeen se oli jo ihan normaali ja anto meille vihdoinki aamuruokaa.

Sunnuntai oli muutenki hyvä päivä... Aamulla käytiin vähän pidemmällä lenkillä, sieltä kyl tarttu mukaan pari punkkia, joita Mamma inhoo yli kaiken! Iltapäivällä, kun Mamma oli saanu taas imuroitua, mentiin Aatu-kaverin ja sen Mamman kanssa yhteislenkille. Aatun sisko oli jääny kotiin... Ei se Aatu suostunu taaskaan hihnassa painimaan mun kanssa, mut kun ne tuli lenkin jälkeen käymään meillä kotona, niin ihan pikkusen riehuttiin... makkarissa! Me ollaan Aatun kanssa sen verran ovelia, et älyttiin heti juosta yläkertaan, ettei kukaan tuu keskeyttämään meijän riehumista!

Sit Mamma, Aatu ja Aatun Mamma meni takapihalle, eikä mua ja Veikkaa otettu mukaan. Törkeetä! Siellä ne kaiveli maata, enkä mä päässy yhtään osallistumaan! Paitsi, kun Mamma tuli hakemaan sisältä vettä kastelukannuun, niin minä reippaana tyttönä työnsin oven auki ja livahdettiin Veikan kanssa vähän syömään multaa!

No sisällehän mut sieltä kannettiin...TIETYSTI! Mut ehdinpähän edes vähän tekemään multahommia! Hah!

Älä koskaan aliarvioi sinnikkään pikku-Bernin voimia oven avauksen suhteen! Mua ei mitkään hepposet "tuuletusasennot" takapihan ovessa pidättele!