Selittäkääpä tämä asia pienelle Bernille, joka ei millään meinaa ymmärtää näitä ihmisiä...

Että se Mamma on nyt ikään kuin kesälomalla, mutta ei sitä kotona kyllä kauheasti näy. Kun tultiin mökiltä kotiin, niin se on joka päivä juossut jossain "asioilla"! Ja tänään se on sitten siivonnut koko päivän... Mikäs se sellainen loma oikein on?!

Keskiviikkona se sanoi lähtevänsä käymään kahvilla... Tuntitolkulla se oli sillä reissulla. Kuinka kauan se kahvin juominen oikein kestää?! Häh?! Kyllähän niitä Mamman kavereita on joskus meilläkin käynyt kahvilla... kauhea höpötys niillä aina on käynnissä, hyvä jos yhdet kupilliset kahvia saavat juotua.

Torstaina se kävi kaupassa ja häipyi taas alkuillasta johonkin "kahville". Joka päiväkö sitä pitää käydä jossain kahvilla? Kyllä meillä on kotonakin kahvia, se juo sitä joka aamu.

Ja taas perjantaina. Sanoi menevänsä kampaajalle ja sitten taas "asioille". Kahvilla se taisi silloinkin jossain käydä... Ihmeellistä porukkaa nämä ihmiset! Miksei se voi juoda kahvia kotona?

Eilen sentään päästiin illalla kavereitten kanssa lenkille, jotain kivaa sentään mullekin (tai siis meille Veikan kanssa)! Me käydään aina välillä viikonloppuisin lenkillä Aatun ja Seran kanssa, se on kivaa. Eilenkin yritin vähän haastaa Aatua riehumaan, mutta ei se kerennyt riehua mun kanssa, kun se nuuski niin kauhean ahkerasti hajuja. Tylsää... Serakin oli vähän kummallinen ja se haisikin vähän kummalliselle. Ne (siis noi meijän Mammat) sanoi, että Seralla on juoksuaika, ja sen takia se merkkailee vähän väliä joka paikkaan. Eikä se oikein ollut kiinnostunut leikkimäänkään mun kanssa, kun se vaan juoksi kuono maassa joka paikkaan. Kivaa se silti on, kun on seuraa lenkillä!

Nyt Mamma vissiin lopetti sen siivoomisen, onneks! Ja kyllä se taas jaksoi motkottaa, kun joutui ompelemaan mun pesän pehmusteen reunoja. Minkäs mä sille voin, että ne on niin huonosti tehty, ettei ne kestä pienen Bernin petaustouhuja?! Eihän se mun vika ole, että ne on ommeltu niin huonosti alunperin. Motkottaisi niille valmistajille, koska mä en ainakaan aio lopettaa petaamista ja mylläämistä ihan lähiaikoina...